Sağlık

Erkeklerde Burun Estetiği Sonrası Alınması Gereken 7 Önlem

Birçok insan kendini daha iyi hissetmek ve toplumda bir yere sahip olmak için fiziksel görünüşünü değiştirmek ister. Burun estetiği de erkeklerde en çok tercih edilen estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki burun estetiği tek başına yüz görünümünü etkiler. Bireyin hoşuna gitmese de sanatsal açıdan bakıldığında hoş bir görüntü yakalamak ve sağlıklı bir şekilde nefes almak büyük değer taşır. Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Lider Uysal erkeklerde burun estetiği hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

 

Erkek ve kadın burun estetiğinde ortada farklılıklar vardır.

 

Estetik görünüm açısından kadın ve erkek arasında bazı farklılıklar vardır. Erkekler çoğu zaman ameliyat oldukları anlaşılmak istemezler, estetik sonrası dışarıdan bakıldığında burunlarının doğuştan gelen şekliymiş gibi anlaşılmayı tercih ederler. Kadınlardan farklı olarak erkekliğin maskülen yapısına uygun bir form isterler. Kadınlar daha dar ve küçük bir burun isterken erkekler daha büyük ve daha düz bir burun ister. Ayrıca burun uçları kadınlara göre daha geniş ve burun kenarları daha yapılıdır. Erkekler estetik burun ameliyatı yaptırdıklarının anlaşılmasını istemedikleri için burun sırtının düz yerine hafif çıkıntılı olması tercih edilebilir.

 

Erkekler için ideal yaş 22’dir.

 

Günümüzde pek çok hasta 18 yaşına girer girmez burun estetiği için başvuruyor ancak yüz kemiklerinin tam olarak oturması 22 yılı buluyor. Bu nedenle 22 yaş erkek ya da kadın burun estetiği ya da tüm estetik operasyonlar için idealdir. Ameliyat öncesinde hastanın ne istediğini tam olarak anlamak, tüm açıları belirlemek, uygun formatlarda hazırlayıp fotoğraflamak değerlidir. Bütün bunlar kaydedilmeli ve hastanın imzası alınmalıdır.

 

Ameliyattan sonra 6 ay dikkatli olmak gerekir.

 

Burun estetiği sonrası kadın ve erkek hastaların dikkat etmesi gerekenler tamamen aynıdır. İlk geceden sonra 3 aylık bir dikkat süreci başlar. İki hafta boyunca burun alçılarla desteklenerek olası travmalardan korunur. Bunun için burun içine ve dışına yerleştirilen aletlerle burun desteklenir. Hastanın 6 ay gözlük takmaması, güneşten korunması, yüzünü en ufak bir travmadan dahi koruması istenir. Burnun tam olarak uyum sağlaması 6 ay sürer ve 6 ay sonra normal hayata dönülür.

 

Burun estetiği sonrası bunlara dikkat edin;

  1. Crossfit ve koşma gibi yorucu aktivitelerden kaçının.
  2. Burnunuzda bir bandajla duş almak yerine banyo yapın.
  3. Burnunu sümkürme.
  4. Kabızlığı önlemek için meyve ve sebzeler gibi yüksek lifli yiyecekler yiyin. Kabızlık ödem oluşturabileceği gibi ameliyat bölgesine basıya da neden olabilir.
  5. Gülümsemek veya çok gülmek için çok fazla kelime kullanmaktan kaçının.
  6. Üst dudağınızın hareketini sınırlamak için dişlerinizi hafifçe fırçalayın.
  7. Önden bağlanan giysiler giyin. Gömlek veya kazak gibi giysileri başınızın üzerinden çekmeyin.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-kadinhani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu